Hyppää pääsisältöön

Saavutettavuus

Saavutettavuusseloste digitalpreservation.fi-verkkosivustolle

Tämä on digitalpreservation.fi-verkkosivuston saavutettavuusseloste. Verkkosivuston saavutettavuusvaatimukset perustuvat kansalliseen lakiin digitaalisten palveluiden tarjoamisesta (306/2019).

Toimenpiteet saavutettavuuden tukemiseksi

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy varmistaa saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä:

  • Saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme.
  • Määritämme selkeät saavutettavuuskohteet ja vastuut.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Verkkosisällön saavutettavuusohjeet (WCAG) määrittelevät, kuinka verkkosisällöstä tehdään saavutettavuudeltaan parempaa henkilöille, joilla on vammoja tai rajoitteita. Se määrittelee saavutettavuuden noudattamiselle kolme tasoa: A (matalin), AA ja AAA (korkein). Itsearvioinnin perusteella digitalpreservation.fi verkkosivusto noudattaa osittain WCAG 2.0 tasoa AA. Osittain noudattaminen tarkoittaa, että osa sisällöistä ei noudata kaikilta osin saavutettavuusstandardia.

Ei-saavutettavat osiot

Huolimatta pyrkimyksistämme varmistaa digitalpreservation.fi verkkosivuston saavutettavuus, joidenkin osioiden saavutettavuudessa voi olla ongelmia. Alla on kuvaus tunnetuista ongelmista. Ota yhteyttä, jos havaitset ongelman, jota ei ole lueteltu alla.

Tunnetut ongelmat digitalpreservation.fi-verkkosivustolla:

  • Verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf), joista kaikki eivät ole täysin saavutettavia. Ei-saavutettavista liitetiedostoista osa on ennen 23.9.2018 laadittuja tiedostoja, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Uudet liitetiedostot tullaan mahdollisuuksien mukaan julkaisemaan saavutettavina.

Saavutettavuuspalaute

Toivomme palautetta digitalpreservation.fi-verkkosivuston saavutettavuudessa. Otathan yhteyttä, jos kohtaat saavutettavuusesteitä digitalpreservation.fi-verkkosivustolla sähköpostilla: pas-support@csc.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat verkkosivustossa saavutettavuusongelmia, anna palautetta ensin meille, eli verkkosivuston ylläpitäjälle. Vastaamme yhteydenottoosi 14 päivän kuluessa.

Jos et ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen, tai vastauksemme ei saavu 14 päivän kuluessa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero (vaihde): 0295 016 000

Julkaisu- ja päivitystiedot

Tämä verkkosivusto on julkaistu 15.5.2024.
Tämä saavutettavuusseloste on päivitetty viimeksi 15.5.2024.